Тиждень науки в ліцеї: #День_Мистецтва в математиці

Творчо і натхненно промайнув п’ятий день Тижня наук, адже він був присвячений мистецтву. Обираючи тему, ми хотіли продемонструвати, що математика і мистецтво нерозривно пов’язані, а в такій точній науці завжди є місце для творчості.

День розпочали із вікторини «Вгадай автора». Приємно було бачити, як до відгадування долучились не тільки ліцеїсти, але й учителі. Раді відзначити, що нарівні з відомими світовими шедеврами відгадувались полотна українських художників: Катерини Білокур, Марії Приймаченко, Івана Марчука, Тараса Шевченка. Пишаємося, що правильних відповідей було багато і кошик цукерок швидко спорожнів!

На великій перерві відбулося знайомство із творчістю Мауріца Ешера, відомого нідерландського художника-графіка, першими прихильниками якого були... математики! Його картини зображують по-справжньому чудернацькі й неординарні об'єкти. Наприклад, нескінченні сходи, коридори або водоспад, який виливається сам у себе. Для того, щоб ретельно роздивитися візуальні парадокси, учасники швиденько розбилися на команди і приступили до складання пазлів-картин. Як радісно було бути поруч, коли командна робота досягала успіху!

Насамкінець дня кожен охочий міг відчути себе в ролі митців на майстер-класі «Перспективне малювання». Ми навчились використовувати цікаві геометричні прийоми для того, щоб створити величне місто в перспективі. Так цікаво було спостерігати, як на чистому білому аркуші поволі з’являються будівлі, дороги, дерева… Не може не радувати те, що в кожного учасника майстер-класу вийшов прекрасний та неповторний малюнок. Це значить - кожен успішно вклав частинку себе в цей унікальний Фестиваль Наук.

Дякуємо всім за активну участь!

Бажаємо творчості та натхнення!

Фото звіт тижня науки

                                                                  Тарас Юрченко, Ярина Жванко, учні 10-А класу

Коментарі

Фонд Выпускников