Випускники-ліцеїстам про сучасну фізику

Ранок у суботу,  27 квітня ми розпочали зі знайомства з випускниками Русанівського ліцею 2014 і 2016 роки випуску, кандидатами  ETH Zurich. Костя та Настя Сахацькі виявились класні та енергійні люди, які живуть своєю справою. Вони були здивовані, що навіть восьмикласники приєднались, оскільки збирались говорити про електрику та ядерну енергетику.

         Ми говорили про фізику в різних аспектах: загальні поняття, історія, мотивація розвитку, місце фізики серед наук сучасних та  майбутніх. Нам показали, що не дивлячись на значні досягнення фізики на даний момент є багато відкритих фундаментальних питань, зокрема походження Всесвіту, природи темної матерії та темної енергії, тощо.

         Цікаво було дізнатись про вклад у розвиток фізики саме наших лекторів, а ще почути одного з найвідоміших українців у сучасній світовій науці Максима Коваленко, професора в ETH Zürich. Було неймовірно цікаво спостерігати за симбіозом двох наук: хімії та фізики (експеримент за допомогою хімічних реакцій і перетворень). Закінчивши основну заплановану частину, ми спілкувались про життя та професійну сферу наших випускників.

         Дякуємо випускникам РЛ за таку лекцію. Це було корисно та неймовірно цікаво! Дякуємо ЗСУ!!!

Ангеліна Стремоухова, Аліна Лук’яненко, 8 клас

Коментарі

Фонд Выпускников