Тиждень науки в ліцеї: #День_Хімії

На цьому тижні в ліцеї триває один з найцікавіших заходів – Тиждень науки. Ми, учні 8-А класу, довго обирали науку, про яку ліцеїсти могли не тільки чути, а й бачити її наяву. Врешті - решт усі одноголосно презентували не тільки найцікавішу, а й, безумовно, найепічнішу науку – хімію.

День почався із цікавих запитань та невеличких призів для всіх, хто працює й навчається в ліцеї. На каверзні запитання з ентузіазмом відповідали не тільки учні, а ще й учителі!

Після таких маленьких перемог учасники вікторини отримували солодкі нагороди для гарного настрою. Вдало розпочавши, ми з нетерпінням чекали великої перерви, адже саме там збирались показати на найрізноманітніших дослідах, у чому епічність хімії.

Здобувачі освіти та вчителі спостерігали поріз з кров’ю без ушкоджень для тіла, зміну запаху спирту внаслідок дії вогню та справжній феєричний вулкан! Як відомо, не все завжди йде за планом, але в нашому випадку спрацювало тільки на краще: при утворенні суміші «плаваючого металу» скло обладнання тріснуло, чим неочікувано, але круто закінчило цей дослід. Навіть сигнал повітряної тривоги не завадив нам демострувати чудеса хімії! І вже в укриті після завершення уроків усі із затриманим подихом спостерігали електрику на звичайнісінькому яблуці. Хочемо подякувати кожному в ліцеї та з нетерпінням чекаємо на наступні дні з новими, та не менш цікавими науками.

Фото звіт тижня науки

Аліна Лук'яненко, учениця 8 класу

Коментарі

Фонд Выпускников