Геометрія в українських традиціях

25 грудня, у день Різдва, ми - 9-А клас - отримали унікальну можливість доторкнутися до традицій українського народу і разом створити "павучка" - давню новорічну прикрасу з соломи і ниток, що, за народною уявою, символізує модель Всесвіту.
Для цього ми зібралися в ліцеї, а вчити нас, що і як робити, взялася мати одного з наших однокласників.

Для створення загальної великої конструкції нам потрібно було зробити вісімнадцять маленьких "павучків", п'ять середніх, до яких чіплялися маленькі, і один великий, що мав об'єднувати всі інші. Його зробила Оксана Петрівна, наш класний керівник, - символічно, чи не так?

Узагалі, ідея створення "павучка" всім класом є доволі символічною. Кожен робить свої маленькі частинки, які разом додаються у велике і гарне ціле… На мою думку, саме так і має працювати в хороших колективах.
У результаті ми справді створили чудового "павучка", а до того ж Оксана Петрівна розповіла нам, звідки росте коріння у всіх цих різдвяних і новорічних українських традицій - виявляється, тут дійсно все не так просто!

Словом, було дуже цікаво і приємно, ми провели чудові декілька годин, і я сподіваюся, що це була не остання подібна зустріч - впевнена, цю думку поділяють і мої однокласники…

Кіра Кріксунова, учениця 9-А

Коментарі

Фонд Выпускников