Cучасна фізика – лекція від випускників

Пишаємось випускниками Русанівського ліцею.

          Знайомтесь: Костянтин Сахацький (2014 рік випуску) та Анастасія Сахацька (2016 рік випуску) є нині PhD кандидами в ETH Zurich.

У рамках проєкту «Випускники – ліцеїстам!»  27 квітня 2024 року о 10.00 (за Києвом) відбудеться лекція  «Досвід науковця у сфері новітньої фізики та матеріалознавства. Робота у провідних світових дослідницьких центрах».   Новітня фізика та напівпровідникові матеріали сьогодні є потужними рушіями фундаментальної науки та технологічного прогресу. Випускники поділяться з нинішніми учнями ліцею своїм досвідом роботи.

Реєструйтесь за посиланням. 

          Під час навчання у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка на Кафедрі Ядерної фізики вони мали можливість попрацювати у передових наукових центрах світу – GSI (Німеччина), IJCLab (Франція), CERN та ETH Zurich (Швейцарія). Під час лекції  Костянтин і Анастасія розкажуть про свій кар'єрний шлях та можливості для молодих випускників, особливо для тих, хто бажає долучитися до розвитку передової світової науки. А також, тренди та виклики експериментальної фізики елементарних частинок і високих енергій, про розвиток напівпровідникових матеріалів, зокрема про застосування новітніх напівпровідників – перовскітів.

У цій зустрічі братиме участь професор Максим Коваленко, який долучиться до Q&A сесії. Його можна буде більше розпитати про науку і перспективи. Він не випускник нашого ліцею, але він один з найвідоміших українців у сучасній світовій науці та 13 років професор в ETH Zürich, закінчивши магістратуру Чернівецького університету.

Реєструйтесь за посиланням. 

Сформулюйте своє запитання щодо цієї галузі чи можливо те, що цікавить вас почути від випускників Русанівського ліцею.

Чекаємо на онлайн-зустрічі!

Коментарі

Фонд Выпускников