Чому я пішла навчатись у 10 клас Русанівського ліцею (частина ІІІ)

У 9 класі переді мною стояло складне завдання: змінити школу, і не просто змінити, а на користь Русанівського ліцею. Ми з батьками довго вагались, чи варто ризикувати, адже набагато легше було б продовжувати навчання у минулій школі, де всі знайомі, все вивчено..

Коли мама зашла на сайт Рл, її найбільше вразили слова: «Ліцеїсти - це гітаристи, футболісти і багато різних "-істів"»… Почалась моя активна підготовка до вступу. Коли я переступила поріг Ліцею, перше, що мене вразило - атмосфера, яка панувала у цьому навчальному закладі. Я встигла побувати в багатьох школах (олімпіади, конкурси і тд), але такої атмосфери, як тут - відчувати ще не доводилось. Я зрозуміла - це те, що я шукала!

 Закінчуючи 11 клас Русанівського ліцею, хочу розказати про власний досвід за 2 роки.

Про розклад. Уроки парами, що є дуже зручним, оскільки не збивається концентрація з одного предмету на інший; не доводиться носити тонни підручників, готувати дуже багато домашніх завдань щовечора.

Про вчителів. Усі, без виключень, інтелігентні люди. Вони готові пояснити матеріал, який не вдалось засвоїти одразу. Навіть, якщо питаєш наприкінці навчального року те, що було десь на початку. Вони дуже нас підтримують у виборі професій та в складний період складання НМТ. Дякуємо вам за це!

 Про навчання. Зрозуміло, що найбільш поглиблено вивчається математика та фізика, але у моєму класі, інформаційно-технологічного профілю ще й відповідно інформатика. Є можливість отримувати відповіді на свої запитання під час консультацій. Раз на пів року навчальна практика з цих предметів, але лякатись не треба! Це щось на кшталт контрольних за півріччя. Головне - вчитись, а оцінки тут не грають першу роль.

Про вільний час. Зараз я, хоч і закінчую фізмат ліцей, доля склалась так, що обираю шлях піаніста.  І річні бали усі високого рівня. Чому я кажу про це? Бо, якщо просто планувати свій день, то є час на хобі та особисті захоплення. Не дивлячись на навантаження в ліцеї, у мене був час на 4-5 годин тренувань з гри на фортепіано.

Наостанок скажу, що ліцей - не просто про вивчення окремих предметів. Русанівський ліцей - це про ріст, як особистості, насамперед. Тут дійсно виховують Людей з великої літери.

Бажаю успіху! Ви точно не помиляєтесь у своєму виборі!

Спробуйте, РЕЄСТРАЦІЯ для вступу.

Лена Ейсмонт, 11-Б клас

Коментарі

Фонд Выпускников